Wagagai Kids Day 2018

Wagagai Kids Day 2018

Op zaterdag 13 januari fotografeerde Andrew Kartende de Wagagai Kids Day en het jaarlijkse Warriors voetbaltoernooi in Kampala, een bedrijfsevenement  waaraan 700 enthousiaste kinderen deelnamen.  

Wagagai in Oeganda biedt werk aan 2.100 mensen in de chrysanten- en begoniateelt. Het bedrijf met de Maldense ondernemer Olav Boenders in het management, doet er alles aan om de kwaliteit van leven van de medewerkers en hun gezinnen te verbeteren. Daarnaast zet de onderneming zich in voor de regio. Zo levert het Health Centre van Wagagai gezondheidszorg aan 40.000 bewoners. Mensen die acute zorg nodig hebben en de behandeling niet kunnen betalen, worden in veel gevallen geholpen via het SEVA fonds, ook een initiatief van Wagagai. Met zonnepanelen, waterbesparende methoden en het zoeken naar milieuvriendelijke gewasbeschermers, zet het bedrijf in op duurzaam en milieubewust ondernemen.


Olav is enthousiast over de beelden die Andrew maakte op 13 januari.
(www.wagagai.com)

Andrew Kartende Oeganda’s Young Photographer of the Year 2017

Met veel plezier maakt Camera in the Smiling Sun (CITSS) bekend dat één van haar jonge talentvolle fotografen: Andrew Kartende in Oeganda, opnieuw awards in de wacht heeft gesleept. De ‘Young Photographer of the Year 2017’ én de tweede prijs in de categorie Portretfotografie.

Andrew is ‘over the moon’. “Words can not express how much I appreciate your support and mentorship. I believe more is yet to come. I’m on my way to become more professional.”

Andrew kwam in contact met Camera in the Smiling Sun, nadat hij door geldgebrek zijn studie voor logistiek manager moest afbreken. Na de fotografie-opleiding op locatie in Kampala en met de camera die hij via het project in bruikleen kreeg, probeert hij nu zijn studiegeld bij elkaar te verdienen. Verder ondersteunt Andrew ook de andere fotografen in het project. Fotograferen is zijn passie en nu hij zoveel succes heeft, is de kans groot dat hij er zijn beroep van kan maken.